לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צער בעלי חיים

שאלה:

בוקר טוב,
רבתי עם חבר ואיכשהו השלמנו, אבל הייתי עצבני עליו עדיין ושמרתי על שני החתולים שלו כמה שעות. אפשר להגיד שהוצאתי את העצבים על החתולים שלו באיזשהו אופן. לא פיזית חלילה. פשוט רדפתי אחרים, הבהלתי אותם, הלחצתי אותם ממש ממש. לא יודע מה קרה לי. פשוט לכמה דקות הוצאתי עליהם איזה תסכול בלהלחיץ אותם ולהבהיל אותם. ראיתי שהם נורא נבהלו והרגשתי נורא, הרגעתי אותם וליטפתי אותם. כשחזר – סיפרתי לו. למחרת הכל היה בסדר והם היו נראה לי, כרגיל. אחרי יומיים הוא מצא אחד מהם מת. אין לי מושג אם זה קשור למה שעשיתי להם והבנתי שיכולות להיות כל מיני סיבות, אבל אני מרגיש ממש רע, אכזר ולא בסדר. כאילו אחד מהם לא עמד בבהלה ואחרי יומיים מת בגללי.
מה לעשות?
תודה!

תשובה:

הוא לא מת בגללך, חתול לא באמת מפחד, אין לו רגש אנושי, אלא יש לו את האינסטינקט להמלט מסכנה, לכן זה לא השפיע לו הלב, ולא מזה הוא מת. בכל מקרה מה שעשית היה אסור לגמרי, לא מצערים בעלי חיים, ועכשיו שאתה מתחרט ומקבל לעתיד לא לעשות זאת יותר, הרי אתה חוזר בתשובה ובעזרת ה' הכל בסדר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1