חברים – להתארס בגיל צעיר?

שאלה:

שלום לכבוד הרב.. אני עם חברה שלי כמעט שנה ברוך השם שתינו חרדים פלוס מינוס. מנסים להיתחזק ביחד כמה שאפשר אפילו ברוך השם עברנו לטלפון כשר.. עכשיו הרבה אמרו לנו תיפרדו ותחזרו בגיל 18. עכשיו אנחנו יודעים שאם ניפרד אנחנו ניפול יותר חזק..כיום אנחנו מנסים לשמור נגיעה כמה שאפשר…אבל נוגעים פחות או יותר..ויש איזורים שזה קו אדום…אבל מנסים כמה שיותר כדי שלא יהיה לנו עצם המחשבה גדול מהמעשה..עכשיו הבנו שאם נתארס העבירה פחות חמורה..אנחנו באמת רוצים להישאר ביחד אנחנו ברוך השם יש לנו אמונה.. וכבר קצת התחלנו לקבל בגרות והצלחנו להבין מה אנחנו רוצים לעשות בחיים וכו…אני אשמח לדעת יותר פרטים על הענין הזה של להיתארס כי אנחנו מאוד רוצים..עכשיו אם נתארס אנחנו לא רוצים שההורים ידעו מיזה..כרגע הם יודעים על החברות שלנו… חשוב לציין אנחנו בני 16. אני פחות או יותר יודע לנסח אתזה בכתב בפה יש לי את זה ביותר הבנה..מקווה שכבוד הרב הבין ואני אשמח שיאיר לנו את הדרך

תשובה:

שלום וברכה

אין כל משמעות הלכתית למה שקוראים היום אירוסין, זו סתם הסכמה להתחתן, אבל עדיין אתם רווקים לגמרי. כמו כן החברה שלך היא נידה – יש לה מחזור והיא לא טובלת כמו שנשים יהודיות עושות [אין כאן המקום להאריך בפרטי ענין זה רק להסביר שיש כאן בעיה נוספת] ובאופן זה קיום יחסים חלילה הוא איסור כרת! ולכן כדי שחלילה לא יבוא שום מכשול, לא טוב לכם עכשיו החברות הזו. מצויים שאתם חוזרים בתשובה ומתקרבים לה' יתברך, אין דבר יותר מזה עכשיו, וכיון שאתם צעירים, הייתי מציע לכם להשתלב באיזו מסגרת של מדרשה, אתה אצל בנים והיא אצל בנות, כדי ללמוד עוד קצת על החיים ועל היהדות, שיהיה לכם עוגן הרבה יותר חזק וטוב בזה, ובינתיים תתרחקו קצת, ובעזרת ה' כשתגיעו לגיל המתאים אתם יכולים להתחתן באהבה ובאמונה גדולה ולקיים חיים מאושרים ושמחים.

ברכה והצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנחנו לומדים במקומות כאלה..אנחנו רק רוצים לדעת אם יש משהו הלכתי וזה יהיה פחות עבירה שאנחנו נוגעים… הכוונה נוגעים זה לא יחסים וזהה..זה כמו רגיל חבר וחברה.. היא בחורה מאוד צדיקה והיא שומרת על עצמה מאודד ואני גם ברוך השם…אנחנו שומרים על עצמינו מאוד כדי לא להגיע למצבים של כרת…אנחנו יודעים שכל נגיעה זה אותה עבירה אבל עדיין קשה לנו אבל לאט לאט…תודה הרב