אכילה לפני תפלת מנחה – שעון מעורר שומר

שאלה:

שלום
הסתפקתי האם יהיה מותר לי לאכול פת יותר מכביצה מזמן מנחה קטנה אם אני שם תזכורת בטלפון להזכיר לי להתפלל מנחה?האם טלפון מועיל או שצריך דוקא בר דעת ולא חש"ו [חשוב לי לציין שיש לי כל יום מנין בשעה קבועה 20 דקות לפני השקיעה]? [רק אנא מכם אני משתדל להתנסח בצורה ברורה כדי שאקבל תשובה מתאימה לשאלה ולא כפי שארעו בפעמים קודמות שהבינו אותי לא נכון ולכן גם התשובה לצערי היתה בהתאם]

תשובה:

שלום וברכה

מסמוך לזמן מנחה קטנה שזה שעתיים וחצי לפני הלילה [זמניות] אסור ליטול ידים לאכילת פת לפני מנחה אא"כ יש שומר שמזכיר לך להתפלל, ושעון מעורר נהגו לסמוך עליו שנחשב שומר לענין זה, לגבי אכילת עראי, פירות חטיפים וכדומה – אין בעיה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רלב סעי' ג.

נהגו לסמוך על שעון מעורר בתור שומר לאכילה אבל לא לשינה, ראה הליכות שלמה פרק ב אות יב, אור לציון ח"ב פרק טו.