קריאה לאור הנר בזמנינו

שאלה:

האם בזמנינו יש את האיסור לקרוא לאור הנר מצד א' עם התאורה שיש לנו החשש שמא יטה לכאורא לא קיים מצד שני יתכן ונאמר בזה לא פלוג. מה גם במקומות וזמנים שיש חשש להפסקת הזרם הרי יחזור החשש ואיתו גם האיסור לקדמותו

תשובה:

שלום וברכה

כשיש חשמל מותר לקרוא גם אם יש נר בחדר, ולא חוששים שמא יתקלקל וכו', ראה בהרחבה בזה בס' אז נדברו ח"ז סי' א ומה שכתב בזה גם לגבי מקום שיש גנרטור שמועד לתקלות מידי פעם. כמובן שאם החשמל יכבה אסור לקרוא…

מקורות:

שו"ת אז נדברו חלק ז תשובה א': "ונראה דבגנרטור גדול של ישיבה שעל זה עיקר שאלתו דאי אפשר לתקן אלא על ידי מומחה בוודאי שי להקל דהוי כמו שומר והוהי כסגר הנר ומסר המפתח לאחר דהכרעת המשנה ברורה דאין להחמיר בזה אלא אפי' להמומחה עצמו או אם יצויר שיא גנרטור שכל אחד יכול לתקנו נימי אין צריך להחמיר דאין חוששין לשמא יטה אלא כמו בנר שמן ומנורת נפט שקורין לאמ"פ כיון שאין צריך לזה עבודה גדולה וכלי ואדם רגיל בזה בחול כמה פעמים באמצע לימודו להגדיל ולהקטין האור לכן חוששין לשכחה אבל דבר שצריך מעשה גדול וכלי לזה וממילא אינו רגיל בזה אין חוששין לזה

שבת שלום ומבורך