איך מצליחים לכסוף לגאולת ישראל?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
במסכת שבת מובאת השאלה שיישאל כל אדם לאחר מותו: "בשעה שמכניסין אדם לדין שואלים אותו: ציפית לישועה"
אני לא מצליחה מספיק לקוות , לרצות וממש לכסוף למשיח… אני לא מצליחה לקיים "כי רצו עבדיך את אבניה ואת עפרה יחוננו"
אני רוצה ליגאל וממש לרצות את הגאולה. איך אני יכולה לחזק אצלי את הרצון, שזו תהיה ההשתדלות שלי בעז"ה? אולי ללמוד על הגאולה ולהתפלל? תודה לרב המשיב!

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך היא שאלת השאלות, הרצון לגאולה מאודד חלש אצלנו, כיון שבסך הכל נראה לנו שטוב לנו ואנחנו לא ממש מרגישים את החסר, צריך להשתמש הרבה בכח הדמיון, לחשוב כיצד היו נראים החיים כשכל ישראל שומרי מצוות, לומדי תורה, איך היה נראה חג ומועד, כיצד נראה חג בבית המקדש, כאשר ממש מרגישים כולם רוח הקודש! רואים בחוש בכפרת העוונות בשינוי צבע חוט השני ללבן, כל החיים הרבה יותר רוחניים ומרוממים, וככל שחושבים ומציירים זאת בראש, יותר מתחברים. צריך להבין שכל הקושי הרוחני שאנחנו חווים, כל הריחוק, כל הכאב בעולם בכל התחומים, הכל תוצר של הגלות!

שנזכה לכל הטוב.