מכירה שהתברר שיש בעיה בחלק מן הפריטים, וכסף שעדיין לא שולם סוכם שילך לצדקה

שאלה:

במוסד חינוכי, יש חנות קטנה, שבו מוצרים ו'מכונות ברד'.
הכיתה הגבוהה מפעילה אותה, ובסיום שנה מעבירה לכיתה מתחתיה, הקונה את הכל. וכך מידי שנה.
סיכמו על תשלום של 5000 ₪. הכיתה הקונה שילמה לעת עתה רק 4000.
הכיתה המוכרת, אמרה, שאין להם מה לעשות עם הכסף הנוסף של 1000 ₪, ושבמקום להעביר אליהם, שיתנוהו לשני מקומות צדקה.
כעת מתברר
א. באחת המכונות יש תקלה, ודרושה הוצאה כספית לתיקון וחלקי חילוף.
ב. חלק מן המוצרים כבר פג תוקף.
האם יכולה הכיתה הקונה לעשות חישוב כמה עלות התיקון, וכן ערך המוצרים שפג תוקף, ולמשל אם הערך הכולל 700 ₪, אזי יתנו רק 300 לצדקה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם התקלה נעשית ברשות הכיתה המוכרת, חל עליהם חובת תשלום תיקון, ולכן יש להפחית את עלות התיקון וכן להפחית את המוצרים שעבר זמנם, ולשלם לצדקה רק את ההפרש.

בהצלחה.