הפסקת אבלות שלושים בערב ראש השנה

שאלה:

אימי נפטרה ביח׳ באלול תש״פ היום סיימנו את השבעה . האם מותר להתגלח בערב ראש השנה . שיוצא בתוך השלושים

תשובה:

שלום וברכה

אף שראש השנה מסיים עבורכם את אבלות השלושים, כיון שמדובר באבלות על אמא אין להתגלח. משום שאיסור הגילוח באבילות על הורים הוא עד שיגערו בו חבריו [בדרך כלל בגילוח זקן זה שלושים יום] ולא רק עד השלושים, לכן רחצה וכיבוס וציפורניים כל זה תוכלו לעשות בערב ראש השנה ללא הגבלות השלושים, אבל בכל הנוגע לגילוח הזקן יש להמתין.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' שצט סעי' ח.