הנחת שולחן וכיסאות בחצר משותפת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אנו גרים בבניין משותף עם 18 דיירים.
ישנם 2 דירות קרקע בבניין שיש להם יציאה ישירה מהסלון אל החצר המשותפת, ואנחנו אחת מהן.
בחצר ישנם שולחן וכיסאות שהיו בחצר עוד מהדיירים הקודמים (לפחות 5-6 שנים).
השולחן אכן מיוחס לנו אך בידיעתנו והסכמתנו הינם לשימוש כלל דיירי הבניין ואכן בפועל זה מה שקורה.
מטבע הדברים בדירת קרקע אנחנו נגישים לחצר הרבה יותר משאר דיירי הבניין.
לאחרונה החליטו 2 דיירים פעילים מהבניין לדרוש מאיתנו להוציא את השולחן והכיסאות בטענה של השתלטות על רכוש משותף.
אציין שהחצר פרוצה מ2 כיוונים שונים ופתוחה לכל העוברים ושבים.
האם מותר לשים שולחן וכיסאות בחצר המשותפת אם זה לשימוש כלל הדיירים?
והאם יש תוקף להחלטת ועד בנושא זה כלפינו גם אנחנו מיעוט שמתנגד לכך?

תשובה:

שלום וברכה,

שולחן וכיסאות לא נחשב להשתלטות על רכוש המשותף, ואם זה משמש לכלל הדיירים אין אפשרות לעכב בעדכם. אם השולחן והכיסאות באמת מראים השתלטות והדרך להקפיד בזה, הרי יש לכם חזקה בדבר ולא ניתן לסלק אותכם.

יש סמכות לוועד הבית ולרוב הדיירים לערוך שינויים ברכוש המשותף, ואם וועד הבית מחליט שהשולחן וכיסאות מפריעים לדיירים, מותר להם להחליט לפנות. אבל אם לא טוענים על הפרעה אלא על השתלטות, התשובה היא כנ"ל שלא ניתן לסלק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סו"ס קמ.