שימוש באתר ללא תשלום

שאלה:

יש אתר כלשהו שנותן אקורדים לשירים..
יש אפשרות לקבל את כל השירים ששמרתי בתור קובץ אחד להדפסה/להורדה ,האפשרות הזאת ניתנת בתמורה לתשלום.
השאלה זה אם אני מעתיקה את האקורדים לשיר ומדביקה על דף וורד ומדפיסה מעצמי- ( ז"א סוג של מתחמקת מתשלום) האם יש בזה עניין של גזל?
אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מבין בתחום שכתבת עליו. אבל הכלל הוא כך, אם את עוקפת את השרות ולא משתמשת בשרות אלא מעתיקה את האקורדים לבדך – מותר. אם את נשתמש בשרות שלהם, ואת פועלת להתחמק מתשלום – אסור.

בהצלחה.