שותפות יששכר וזבולון עם הבן

שאלה:

האם אפשר שאבא יקיים שותפות יששכר וזבולון עם בנו שלומד כל היום בישיבה? כי הוא נותן לבנו כל מה שהוא צריך.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה, אבא לא צריך לעשות הסכם 'ישכר זבולון' עם בנו. אבא שמגדל את בנו לתורה והבן לומד תורה זה הרבה יותר משותפות של ישר וזבולון. התורה של הבן נזקפת לאב והבן מעלה את אביו בלימוד תורתו. הסכם ישכר זבולון נצרך לאנשים זרים שאין קשר ביניהם, אבל בן שהוא כרעה דאבוה אינו צריך להסכם. רואה בספר שמירת הלשון שער התורה בגודל גידול הבנים לתלמוד תורה. ולכן גם ללא הסכם אם אתה מחזיק את בינך ומגדלו לתורה יש לך חלק בתורתו.

בהצלחה ורוב נחת.