רכישת טבעת לקידוש נישואין ע"י הורי החתן

שאלה:

לפני שבני נשא את אשתו, ומאחר וזמנו לא היה פנוי, הלכה אשתי עם כלתי לעתיד ורכשה את טבעות הנישואין מכספה (מקדמה מצ'ק מחשבוני ואח"כ במזומן), האם המעשה יכול להעמיד בספק את תקוף נישואיהם?

תשובה:

שבוע טוב,

אין שום חשש בקידושין. האישה רכשה את הטבעת או אתה לא משנה הרבה. אח"כ נתתם אותה לבנך וזו נתינה במתנה גמורה כדי שיוכל לקדש בה את אשתו כפי שאכן עשה, כך שאין שום פקפוק בעת הקידושין זה היה שלו ולא משנה מי רכש אותה מהחנות. השו"ע הביא דעת הרא"ש לגבי טבעת שאולה שמבקשים בעת הקידושין מאישה מסויימת שתתן את הטבעת לצורך הקידושין ולאחר מכן מחזירים לה, ובכל זאת פסק שהיא מקודשת משום שזה ניתן במתנה כדי שיוכל לקדש את האישה.