קנס על חריגת בנייה באשמת הקבלן

שאלה:

בנינו מרפסת תלויה עם תוכנית מהנדס ואישורים מהעירייה
הקבלן החליט ברגע האחרון להניח עמוד כדי לחזק את הבנייה .
פקח של העירייה בדק את הבנייה ואמר שזו עבירת בניה משום שזה לא היה באישור בנייה העבירה על פי החוק היא שלי .
אני עדין לא יודע מה ההשלכות אך יכול להיות שזה יגרור קנס
השאלה : אני כרגע לא העברתי את כול הכסף לקבלן אם יהיה קנס מי צריך לשלם אותו ? וכמה זמן אני יכול לדחות התשלום ?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לתבוע את הקבלן בהוצאות הקנסות כיון שהלקוח ידע שמדובר בחריגה והסכים לדבר. והקבלן לא צריך לשאת בכל התסבוכת משפטית שנופלת על הלקוח.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו שאומן שנתן עצה קלוקלת צריך לשלם על כך [שו"ע חו"מ סימן שו] אולם זה דווקא באומן שהטעה את הלקוח והלקוח הפסיד מחמתו. במקרה שלך הלקוח מודע לכך, והקבלן קיבל אישור מהלקוח, ולכן הלקוח נושא בהפסדים ולא הקבלן.