שתייה לשיעורין ביום כיפור

שאלה:

שלום רב,
אבי מורי בן 89 עם מחלות רקע של לב, נשימה, לחץ דם לא מאוזן וסובל מסחרחורות.
כשהוא לא שותה מים הוא משתעל ויש לו סחרחורות.
מה עליו לעשות לגבי יום כיפור?

תשובה:

חייב לשתות לשיעורין, שישתה במהלך יום הכיפורים לפחות ליטר וחצי מיץ ענבים.

מקורות:

שיעור האכילה והשתייה ביום הכיפורים הוא כזה המיישב דעתו של אדם, ובזה אמדו שבשתייה הוא כמלוא לוגמיו ובאכילה ככותבת. מלוא לוגמיו אכן משתנה מאדם לאדם, והוא בין 32 סמ"ק ל40 סמ"ק, במים אמרו שהשיעור הוא 40 גרם, אבל בשאר משקאות יש למדוד לפי נפח ובזה רגילים לומר שהוא 40 סמ"ק לאדם בינוני.

יש להתייעץ עם הרופא אם צריך גם לאכול לשיעורין.