שליחות לנתינת צדקה

שאלה:

שלום רציתי לדעת אני רוצה השנה להשתתף בכתב שותפות של הידברות הבעיה היא שצריך לשלם עם כרטיס אשראי ואין לי אז אם אני משלום לאמא שלי כסף מזומן בסכום שצריך והיא תשלם את הסכום הזה בכרטיס אשראי שלה להידברות אז האם זה נחשב שאני תרמתי או שאמא שלי תרמה?
וגם רציתי לדעת האם תרומה לארגון כזה שמזכה את הרבים יכולה להקנות לך שותפות בזכויות של זיכוי הרבים?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אמא שלך משלם עבורך ואתה משלם לה נחשב שאתה נותן, והתרומה נזקפת לך.

כל צדקה לכל ארגון שמזכה את הרבים מקנה לך שותפות בפעולות שלהם.

בהצלחה ושנה טובה.