האם זה נדר?

שאלה:

שלום רב,
אבי מורי במשך שנים רבות עלה מדי שנה בחודש אלול לבית עלמין ויש שם משפחה + חברים.
השנה עקב מצב בריאותו הרופפת הוא לא יוכל לפקוד שוב את בית העלמין.
האם זה נחשב כנדר? וצריך התרת נדרים?

תשובה:

לא. אני משוכנע שלא התכוון לקבל זאת על עצמו כהנהגה קבועה, אלא שהשתדל בכך, וממילא אין כאן נדר, בפרט אם עשה התרת נדרים בערב ראש השנה שעבר ושם מוסרים מודעה לבטל את כל הנדרים לשעבר ומכאן ולהבא, התרה זו מועילה בעיקר לגבי קבלות טובות שלא התנו עליהן שיהיו בלי נדר.

שבוע טוב ובריאות איתנה.