ברכה על נטילת ידיים בבוקר

שאלה:

שלום,
עד היום אני נוהג בצורה הזו: אני קם בבוקר, נוטל ידיים לסירוגין (לא מברך), מתפנה, אחר כך שוטף ידיים (לא נוטל – כך ידוע לי שאחרי השירותים לא צריך להקפיד על נטילה בכלי), ומברך אשר יצר.
אחר כך בבית הכנסת (חצי שעה לאחר מכן, כאשר אני עטוף בטלית ותפילין) אני אומר: על נטילת ידיים ואשר יצר – פעם נוספת, מבלי שהתפניתי (ואלקי נשמה וכו').

רציתי לדעת האם אני נוהג בצורה הנכונה?

תשובה:

בודאי אין לברך פעמיים אשר יצר, זו ברכה לבטלה… כמו כן לפני התפילה כן יש ליטול ידים בכלי ואינו כמו בשאר היום שאין חובה ליטול בכלי אחרי שירותים. לכן: קם, נוטל ידים ללא ברכה, מתלבש, שירותים, נטילת ידים או בברכה נט"י ואשר יצר ואז לא לומר שוב בבית הכנסת [המנהג המקובל אצל הספרדים] או לא לברך עתה אלא בבית הכנסת שתי ברכות אלו [מנהג מקובל אצל אשכנזים, ובלבד שלא עובר זמן רב עד שהולך לבית הכנסת], אבל לא לברך פעמיים.

שבת שלום ומבורך.