עובר לפני המתפלל – ילד שמתפלל שמונה עשרה

שאלה:

האם מותר לעבור לפני ילד כשמתפלל השמונה עשרה?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

קטן שכבר הגיע לחינוך ויודע מה זה עומד לפני מלך ומה הוא עושה בתפילתו, אסור לעבור כנגדו.

מקורות:

באשל אברהם בסי' קב הקל לעבור לפני ילד, משום שאינו יודע לכוון וכו', אולם בהליכות שלמה פ"ח אות לה הובא שהגרש"ז אויערבך החמיר בזה בילד המתפלל בצורה יפה מתוך סידור וכדומה, וכ"ה בחנוך לנער פי"א הערה ה, וכן הובא בס' אורחות איש מעשה בדומה לכך מהחזון איש, לכן, הכל לפי הענין…