מתנה מהעבודה בשנת אבל

שאלה:

כבוד הרב, אבי נפטר לפני כחודש וחצי וככל הידוע לי אין האבל מקבל מתנות בשנת האבל. אך קיבלתי מתנה מהעבודה לכבוד ראש השנה, מתנה שחילקו לכל העובדים בחברה ויש לנו אפשרות להחליף את המתנה בחנות אחרי החג. שאלתי-האם מותר לי לקבל את המתנה הזו והאם מותר לי להחליפה בחנות ולהשתמש במוצר האחר שאבחר. תודה, בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

מתנה שנותנים לכלל העובדים בערב ראש השנה אינה בכלל דין זה, הרעיון של אסיור נתינת מתנות, הוא משום שהתשומת לב האישית הזו נחשבת כדרישת שלום האסורה באבל, אבל כאן זה משהו כללי שגרתי חלק מתנאי העבודה, ואין כאן שום התייחסות אישית.

בשורות טובות.