מעשרות

שאלה:

אני מעשרת כל חודש לאחותי 10 אחוז מהמשכורת שלי בתקופה האחרונה נכנסתי לחוב ויצא שקיבלתי 5.300 משכורת והפלוס שניהיה לי בבנק אחרי כניסת המשכורת הוא 1.700 אשמח לדעת כמה אני צריכה לעשר לה במצבי
תודה רבה

תשובה:

אין קשר בין מצב הפלוס שלך לניכוי ממעשרות, בכל מקרה יש להפריש מכלל ההכנסה בסך 530 ש"ח, אא"כ באופן כללי פרנסתך דחוקה ואין לך די בה לכדי צרכייך שאז את פטורה ממעשרות, גם אם אין לך אוברדרפט כרגע בבנק..

שיהיה תמיד רק שפע.