יום הדין קרב ובא – מה עושים?

שאלה:

שלום, אנחנו קרובים מיום ליום הדין.
מה אפשר לעשות על מנת להגיע אחרת ליום הדין? שונה ממשך השנה?
אדם שהוא כבר נשוי (אברך) ולומד בכולל ומשתדל בכל העיניינים, במה אפשר לשפר בסור מרע? האם יותר בשמירת העיניים באופן קצת יותר קיצוני? האם למעט בדיבור בכדי לא להגיע ללשון הרע? ואיך בעשה טוב? בפרט שהימים כהרגלם, גנים, קניות וכו'. מירוץ החיים ב"ה ממשיך כל רגע.

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך חשובה מאוד, היא בעצם שאלת השאלות, ואין עליה תשובה אחת… לב יודע מרת נפשו… כל אחד צריך לשים לב באיזו נקודה לדעתו הוא חלש במיוחד, אם זו כוונה בתפילה, אם זה לימוד ללא הפסקות, לשון הרע, כל אחד לפי מה שהוא ולפי יכולתו, ובזה לנסות לקבל בלי נדר איזו קבלה טובה שיוכל להתמיד בה, ולהתחיל כבר עכשיו. שנזכה לכל הטוב.

שנה טובה ומבורכת.