הפסדתי מקום עבודה בגלל הבטחה שיתנו לי עבודה

שאלה:

אני מורה בתיכון כבר כמה שנים, עד השנה הייתי על תקן מילוי מקום.
באמצע השנה האחרונה, הובטח לגבי שנת תשפ"א, שאקבל את כל שעותיי על תקן קבוע.
בעקבות לשה"ר והוצאת שם רע שהתקבל אצל המנהלת, החליטה זו ע"פ שיקול דעתה, לקחת את החלטתה אחורה, ולא לאפשר לי לקבל את השעות כפי שהובטח לי.
שבוע אחרי ההבטחה, קיבלתי הצעה שווה ומשתלמת מתיכון אחר, ולא לקחתי אותה עקב הבטחת המנהלת על שעות קבועות.
כעת הפסדתי את שני הצדדים.
שאלתי: האם עליי לדרוש מהמנהלת בכל מחיר שעות קבועות לשנה זו, כלומר, האם ע"פ דין בגלל שהבטיחה, היא חייבת לתת לי את אותן השעות?
וגם לגבי הנזק הכלכלי שנגרם לי.
אודה לתשובת הרב.

תשובה:

שלום וברכה,

אם קבעו איתך בהסכמה סופית שאת מלמדת בבית ספר עם תקן, אם הייתה לך הצעה אחרת שדחית בגלל ההבטחה של המנהלת, עליהם להחזיר אותך לעבודה. אלא שאם הדברים שנאמרו עלייך הם נכונים, אין עליה חובה לתת לך משרה. לכן כדאי שתאמרי לה שלפי הלכה כיון הפסדת עבודה במקום אחר היא חייבת לקיים את ההבטחה. ולשכנע אותה שהדברים שנאמרו עלייך אינם נכונים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ ריש סימן שלג שאם סיכם עם פועלים ולא היה קניין, וביטל את הזמנתם של הפועלים, אם הפועלים הפסידו עבודה במקום אחר, חייבים לשלם להם את ההפסד.