צדקה לאינו יהודי – דרכי שלום

שאלה:

שלום רב
האם בנתינת צדקה לגוי שאינה בגלל דרכי שלום יש קיום מצוה כלשהיא?
האם זו פעולה חיובית מבחינת התורה, רחמיו על כל מעשיו, לא גרע מצעב"ח וכו..?

תשובה:

בודאי באופן עקרוני היה מן הדין שזה מידת החסד, אלא שיש איסור של לא תחנם, ולכן התירו רק משום איבה ודרכי שלום.  ושמעתי בשם הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט”א שאי אפשר להחשיב צדקה לגוי ממעשר כספים, כיון שנתינת הצדקה לו היא רק מדרכי שלום.