מכור לסיגריות – לא מצליח לשמור שבת

שאלה:

שלום, לדאבוני ורוב צערי (דמעות עומדות בעיניי) איני זוכה לקיים מצוות שמירת שבת עקב התמכרותי לסם הסיגריות באופן קיצון. ידוע וברור לפניי שדבר לא יגמלני מאם רצון קוני. מה אוכל לעשות בכדי לתקן את המעוות? בכבוד והכנעה, עבדכם הנאמן, משה.

תשובה:

משה, חברי היקר! אין כזה דבר! אין דבר העומד בפני הרצון, ואני בטוח שאם תחליט שזה חיים ומוות, וזה כך, שמירת שבת זה סוף הדרך, אתה תעשה את זה!!! תביא את עצמך לכך שלא יהיה לך בכלל בהישג יד סיגריות בשבת, תוציא את זה מהבית, תעזר במדבקות ניקוטין וכל כלי עזר מותר אחר, וכדאי לפנות לריטורנו המרכז לגמילה מהתמכרויות שיסייעו לך. אבל אל תפסיק להאבק, השבת היא הנצח היהודי. גם אם אתה נכשל חלילה תאבק על כל סיגריה, כל שאיפה היא חילול שבת, נמנעת משאיפה אחת, זה כבר צעד גדול, לא לכבות, כל דבר הוא נצח, תאבק עד הסוף ותצליח. גם אם אתה נופל שוב ושוב ולא יכול להפסיק לעשן, הרי שאם אפי' רק שאיפה אחת לא עישנת בגלל ששבת היום הרי שבבה ניצלת מחילול שבת וזה חשוב מאוד, הייתי מעייץ ללך להתחיל כך כל פעם להוריד לפחות קצת מהסיגריה. וגם לנסות למצוא תחליפים לזמנים הקשים דברים אחרים שיפצו על המחסור, עד שתצליח

מתפלל להצלחתך!