הזמנת משטרה לחוסם חניה

שאלה:

בס"ד
יש לנו חניון של הדיירים מתחת לבנין המשותף.
במקרה ורכב חונה חוסם את הכניסה/יציאה לחניון באופן שאפשר אמנם לעבור, אבל רק בנסיעה איטית וזהירה כדי שלא להתחכך באותו רכב חונה מצד אחד, או בקיר שמהצד השני. (מדובר שהרכב חונה בתוך תחום החניון של הבנין, לא על המדרכה הציבורית).
האם מותר להזמין משטרה שתתן לו דו"ח ?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להתרות בבעל הרכב. אם אחרי כמה התראות לא מתייחס יש להקל למוסרו למשטרה. אולם אין להלשין עליו ללא התראה תחילה.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין אסור להלשין אדם למשטרה – מלבד בעברות פליליות. מבואר בשו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב שאדם שמסכן את הציבור יש להתרות בו תחילה ואם לא יציית מותר למוסרו. במקרה שלך בעל הרכב שחונה אינו מסכן את הרבים, אבל הוא מזיק אותם כשחוסם להם את החנייה. אך אומנם ובהלשנה מסוג עברות כאלו לא אמורים להסתבך, ומסתיים בדו"ח כספי בלבד, לכן יש להקל בדבר אחרי שמתרה בבעל הרכב.