גזל שעשיתי בעבר

שאלה:

שלום כבוד הרב הייתי ילד שגוזל מאנשים ועושה שטויות וחזרתי בתשובה והגיע הזמן להחזיר את הגזלות שלי. למי שידעתי שגזלתי ממנו החזרתי, ולמי שלא עשיתי צורכי רבים בתרומות שתרמתי לישיבה והאברכים ולאנשים שאין אוכל האם זה מכפר לי ?

תשובה:

שלום וברכה,

על גזלות שאינך יודע ממי גזלת מועיל בדיעבד צורכי רבים. צורכי רבים אין הכוונה צדקה לעניים, אלא לתרום למקומות ציבוריים – בית כנסת, מקווה או מתנ"ס. ולא תורת צדקה. וכדי שהנגזל יהנה מהצורכי רבים שעשית.

ואין כל ספק שאחרי שהשבת הכל התכפר לך. והקב"ה אוהב את החוזרים בתשובה, וידו פשוטה לקבל שבים. ואחרי שחזרת בתשובה נמחק לך כל העבר.

בהצלחה עלה והצלח!!!