בעיה ברכישת רכב יש שנייה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
סוכן רכב פרסם רכב למכירה. אמרתי לו שאני מעוניין ברכב בכפוף לבדיקה. וסיכמנו שידיד שלי שמתעסק בתחום יהיה הבודק.
החבר בדק ונתן לשנינו רשימת תיקונים לעשות לפני המכירה.
אחד הסעיפים כלל החלפת גומיה של מיכל שמן- והוא אמר לנו שבלי להחליף גומיה ייווצר מצב שנכנס עשן לרכב וגורם לחוסר נוחות (ובפרט אצלי שאשתי רגישה לעשן כזה)
סיכמנו בשיחה משולשת של הסוכן הבודק ואני שאני מקבל את הרכב לאחר כל הטיפולים הללו היות ואיני מבין בדברים כאלו בכלל.
הסוכן הסכים
ולאחר כמה ימים הודיע לי שהרכב מחכה לי במוסך מוכן אחרי הטיפולים.
הגעתי לקחת אותו
והמוסכנניק פתאום אומר שאת הגומי של השמן הוא לא החליף- כי לא צריך והכל בסדר. הוא ניקה את השמן שנזל והכל בסדר ולא תהיה בעיה
אני מאוד חושש להשמיע את קולי ולא אמרתי כלום ליד המוסכניק אך כשיצאתי עם הסוכן החוצה אמרתי לו משהו על זה שלא החליפו את הגומי והסוכן ניסה גם לשכנע אותי שאקח את הרכב ככה ואמר לי "סע שבוע ונראה" אני הבנתי שמתכוון שאחליט אחרי שבוע מה לעשות (זה רכב ישן מאוד יחסית ועולה סהכ כ6000 שח והסוכן ואני ידידים וסומכים זה על זה אז הבנתי שזו כוונתו..)
הוא שאל אותי איך אעביר לו את התשלום ואמרתי לו שיש מישהו שחייב לי סכום כסף בעיר בה הוא גר וכנראה אשלח אותו לקחת משם.
לקחתי את הרכב ונסעתי
כבר באותה נסיעה היה קצת לא נעים
ולמחרת שלחתי לו הודעה שזה לא כמו שהמוסכניק אמר והריח מאוד מפריע אחר כך גם היה בעיה עם המזגן נכנסתי למוסך ליד מקום מגורי שהכניס גז למזגן, ובנסיעה אחר כך נקרעה רצועת המזגן.. ןאז אמרתי לו שנראה שיש כאן יותר תקלות ממה שהיה נראה בהתחלה. וכנראה בגלל שהרכב עמד איזה תקופה בלי תזוזה עכשיו כשחוזר לנסוע מתחילים להיפגע חלקים.
הוא ניסה לשכנע אותי שזה שום דבר והכל יהיה בסדר ןהציע שאכניס את הרכב למוסך השני ליד הבית שלי כדי שיטפלו במזגן וגם בגומי של השמן וכך יחסוך לי נסיעה לעיר שלו.. אני הסכמתי כי זה היה יותר קל מבחינתי שהזמן שלי גם כך לחוץ..
הכנסתי את הרכב למוסך
אבל מבחינתי זה בכלל לא רכב שלי כי תוך יומיים מתוך השבוע שקצבנו כבר פעמיים הייתי במוסך!
למחרת נפל דבר והמוסכניק (השני) מודיע לי שיש בעיה והרכב יצטרך להשאר במוסך לשבוע הבא
נכנסתי אליו לראות מה קורה ואז הראה לי שבפתיחת המנוע כדי להחליף את הגומי נשברו ברגים בתוך התושבת שלהם ועכשיו אי אפשר לסגור את המנוע…!
וכדי לטפל בזה צריך אולי אפילו להוציא את כל המנוע וכו' וזה יכול לעלות הרבה (דיבר אפילו על 4000 שח) אני נלחצתי מאוד -כאמור איני מבין בזה כלום..
שלחתי לסוכן הודעה שאיני יודע מה לעשות
ומאז כ3 שבועות היה דיבורים קטועים (האמת שבעיקר מצידי- בגלל שאיני יודע לעמוד על דעתי ואני חושש לומר את דעתי ורציתי שיבין שאין מה לדבר ואיני רוצה את הרכב) והשבוע נפגשנו במוסך והוא טוען שאין דבר כזה שהוא נתן רכב לבדיקה. אלא שהתכוון שאם תהיה בעיה הוא יעזור לי להכניס למוסך ולטפל אבל את הכסף אני חייב לשלם
ואני טוען שמעולם לא קניתי את הרכב וכמו שהבנתי שאקח לבדיקה שבבירור לא עלתה יפה ולא הספקתי לנסוע יותר מ30 ק"מ לפני שהתחילו בעיות

וכעת המצב הוא כך
אני שילמתי על התיקון הראשון במוסך 1950 ש"ח
וכעת הרכב כבר חודש במוסך עם מנוע פתוח וצריך תשלום עוד כ1000 לפחות כדי להשמיש אותו ואין בטחון אפילו שהעשן ייפסק
ואיני מעוניין ברכב כלל
הסוכן כל העת הזו אמר לבעל הרכב שהרכב נמכר ורק עכשיו סיפר לו שהיתה בעיה וכו' ובעל הרכב נתן שתי אפשרויות מבחינתו
1.שאגמור לתקן את הרכב שיוכל לנסוע ואחזיר לו אותו אך הוא לא ישלם לי את הטיפולים ששילמתי
2. מוכן לעשות הנחה קטנה על המחיר שסוכם

אך לי לא נוח עם שתי האפשרויות
1. איני מבין למה אני צריך לשלם על התיקונים בבעיות שלא אני עשיתי ומדוע שבעל הרכב לא יחזיר לי את ההוצאות שהשביחו את רכבו
2. איני מעוניין ברכב הזה

(בפרט שכל הקניה הייתה כדי שאוכל לטייל עם כל המשפחה יחד בחופש ובמקום זה היתה לי עגמת נפש אדירה)
השאלה מי צודק ואם עלי לשלם
כשהטענה שלי שהטיפול הזה היה בסיכום שהרכב יגיע אלי אחריו ובעצם התקלה החדשה היא על בעיה של בעל הרכב בלבד
היות והסיכום היה שאקנה רק אחרי הטיפול הזה. ואני הכנסתי את הרכב למוסך רק כדי לחסוך לסוכן את ההכנסה למוסך שלו ולחסוך לי נסיעה אליו כדי להחזיר את הרכב..
שודאי שאם זה היה כך הייתי משאיר לו את הרכב ולא קונה

תשובה:

שלום וברכה,

הפשרה הטובה לעשות שיעשה לך הנחה קטנה על המחיר ששולם.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר קנית את הרכב והבאת בודק לרכב והבודק בדק את הרכב, א"כ לא נחשב למקח טעות כיון שלא היה כאן מום נסתר. והגומיה שהסכמת שלא יחליפו נחשב למחילה. והטענה שלך שהתפורר דברים ברכב, זה קרה אצלך, ולמרות שזה לא אמור לקרות, אבל ברכב ישן שמחירו כ"כ זול לא ניתן לעמוד על כל מום שנוצר אח"כ כיון שידוע שרכב במחיר כזה הוא בעייתי ויש הרבה הוצאות החזקה. אם היית קונה רכב יקר והיה מתגלה מיד בעיות היה נחשב למום במקח. אבל ברכב ישן במחיר זול אין זה מום. ולכן כדאי שתתפשרו מעט על המחיר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא הסכמתי שלא יחליפו. כמו שאמרתי דיברתי עם הסוכן במוסך עצמו והבנתי ממנו שאבדוק שבוע אם המצב כדברי המוסכניק שבאמת לא יהיה עשן וריח בתוך הרכב.
    ועל זה סמכתי. אחרת בודאי לא הייתי לוקח אתת הרכב כי מבחינתי זה דבר קריטי. שאיני יכול להסיע את אשתי והילדים ברכב שמתמלא עשן.

  2. יישר כח

    עוד עניין זה מול המוסכניק שפתח את המנוע ושבר את הברגים
    האם התיקון צריך להיות על חשבונו?
    ואם כן- אך הוא מתנער מהאחריות.. האם צריך לשלם לו על עבודה אחרת שעשה ברכב? או שבכסף הזה אפשר לשלם למי שיתקן את הנזק?

  3. אם הוא פתח בצורה רגילה – פטור על ההתפוררות של הברגים. ורק אם פתח בצורה רשלנית יש לחייבו. ובמקרה שלך אני מבין שהוא פתח בצורה רגילה.