פצויי פיטורין וזכות למשכורת למי שפיטרו אותו בלי ידיעתו והודיעו לו את זה רק אחר כך

שאלה:

שלום,
ראובן היה עובד אצל שמעון כמשגיח כשרות (בחו"ל) במשך כחצי שנה, ההסכם שעשו ביניהם בעל פה היה ככה: ראובן מקבל כל חודש סכום קבוע ובנוסף לזה משלמים לו סכום מסוים עבור כל נסיעה למשחטה (או מחלבה).
בתחילת ספטמבר הודיעו לו (ממשרדו של שמעון) שפיטרו אותו מתחילת חודש אוגוסט (כנראה שלא היו לו נסיעות באוגוסט) וראובן לא קיבל משכורת של אוגוסט ואמרו לו שאם יצטרכו למשגיחים בעתיד, יצרו איתו קשר.
אז השאלה היא האם ראובן זקוק למשכורת של אוגוסט ולפיצויי פיטורין?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין משמעות לפיטורין אם לא הודיעו לעובד. ולכן יש לשלם לעובד משכורת עד זמן שהודיעו לו על הפיטורין.

לגבי פיצויי פיטורין תלוי במנהג של המדינה. אם נהוג שלא משלמים אם לא עבד שנה שלימה, אין חובת פיצוי פיטורין. ולכן צריך לברר את החוק והמנהג במדינה שלכם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    ואם המעביד עשה תנאי אם העובד שיכול לפטור אותו בלי ידיעתו, האם במקרה כזה יש תוקף לפיטורין בלי ידיעת הפועל?