סדר עליה לתורה כשאין כהן בבית הכנסת

שאלה:

בבית הכנסת אצלנו כמעט 90% הם לוים, מעטים הם הישראלים, ואין כהנים, האם הלוים יכולים לעלות לכל המעמדות עם הישראלים באין חשיבות לסדר העליות… מה שקורה בפועל שהכל עולים לכל העליות, ואין יחס למעמדות כנראה מסברא שהתפרדה החבילה שהכל שוים לעליות?

תשובה:

כיון שאין כהנים אין סדר בעליות, ונותנים ראשון למי שחשוב בבית הכנסת, ראה שו"ע סי' קלה סעי' ג, וראה בבית יוסף שם שלכתחילה אין לתת ללוי ראשון שלא יחשבו שהוא כהן, אמנם ברמ"א שם סעי' ו כתב שניתן לתת גם ללוי.