מפגש חברתי -צניעות ולשון הרע

שאלה:

יש לנו מפגש חברתי מטעם העבודה בזמן הקרוב,
מתוכנן בסוף להיכנס לבריכה ותהיה נוכחת שם גברת אחת.
בנוסף השיח מאוד בעייתי והמון פעמים יש בו לשון הרע חד משמעית.
לי ברור מאוד שאין לי מה לחפש שם , ואין לי שום רצון להגיע לשם.
חושש שזה יגרור ביקורת שלילית מהמנהלים שלי ויגרור אותי למקום בעייתי מאוד בעבודה.
אבל אעפ"כ מוכן לקח את זה על עצמי, כי הדברים חשובים לי מאוד.
האם אני נוהג נכון ? או שכדאי להגיע להראות נוכחות ולצאת ?
הנקודה העיקרית היא שאני מחשיב עצמי לאדם שמשתדל לקיים שולחן ערוך, ואם אלך אני מרגיש שאני פוגע בעקרונות שלי.

תשובה:

אין כל מקום ללכת לבריכה מעורבת גם עם החברה מהעבודה, תסביר בצורה נעימה והחלטית שזה ערון דתי ויכבדו את זה. אם סתם תברח ולא תגיד כלום יכעסו, אם תסביר שזה לא מתאים לך כאדם דתי, יבינו, יאלצו להבין. ככלל, אנשים מכבדים אנשים שיש להם עקרונות.