לשלם עבור לקוח שלא שילם בסופר

שאלה:

עובדת כקופאית בסופר, לקוח הביא לי שקית מלאה במטבעות של 10₪ וטען שיש בשקית 100₪ ואין צורך לספור,סמכתי עליו. מאמינה שבאמת האמין שהיה בשקית 100₪ ולא פחות- כנראה טעה בספירה .
בסוף המשמרת, ספרתי את השקית מספר פעמים והיה חסר 10₪ – (בסופו של דבר השקית הכילה 90₪ סהכ)
משמע המנהל יצא בהפסד! שאלתי אותו מה עליי לעשות ואמר שאם אראה אותו- או שלפי החשבונית אפשר לאתר את המועדון וכך להגיע למספר הטלפון שלו ולהודיע לו על כך, התביישתי להתקשר ולהודיע שהוא שכח לשלם לי לפני כמה שעות עוד 10 שקל. אז לא עשיתי את זה.
השאלה שלי היא כזאת-
האם זה בסדר שאשלם את ה10₪ על אותו יהודי ולכוון שאני משלמת את הכסף במקומו כדי לפתור אותו מגזל אך בלי להודיע ללקוח .
כי המנהל לא יוצא בהפסד, ואני באמת מוותרת על ה10₪ כדי שלא יצא חלילה שהוא גזל , גם הייתי צריכה להיות יותר אחראית ולבדוק את הכסף -להיות ערנית באותו רגע.
אז אין כאן שום הפסד בסופו של דבר אם אשלם במקומו. האם יש עניין להודיע לאותו לקוח? או שהוא פטור מהעניין בעקבות ה10₪ שבע״ה אשלים עליו..?
תודה!!

תשובה:

שלום וברכה,

אם את לא מעוניינת לאתר את הלקוח שלא שילם, עלייך לשלם את החוב שלו. התשלום שלך מכסה את החוב שלו ואין בכך שום בעיה הלכתית אם תשלמי עבורו.

בהצלחה ושנה טובה.