לשון הרע בין בני זוג

שאלה:

האם כשהאשה מתוסכלת וכועסת על מישהו או משהו מותר לה לספר ולדבר בהרחבה ע"כ עם בעלה כדי לשחרר קיטור ולפרוק את הלחץ? ומה"ד להיפך הבעל לאשתו? והאם מותר לספר איך עבר היום כשזה מועיל לקשר בין הזוג וכלול בזה לה"ר או אבק לה"ר? תודה מראש לכבוד הרבנים שליט"א!

תשובה:

שלום רב,

מצד דיני לשון הרע כתב החפץ חיים בכלל י' סי"ד בהגה"ה: ואפשר דהוא הדין אם כונתו בסיפורו להפג את דאגתו מליבו, הוי כמכוין לתועלת על להבא, אך שיזהר שלא יחסרו שאר הפרטים שבסעיף זה. ובעבר ראיתי בספר שיצא על הגרש"ז אוירבאך, שהורה לשואל שמותר לכתחלה לאשה לספר לבעלה את שעבר עליה בעבודה וכן לבעל לספר לאשתו מכיון שאין המטרה לשם הסיפור בעצמותו.

אולם ראוי להוסיף, שאין ספק שאדם המצליח להתגבר על כעסו ולהכיל את העוול שהוא מרגיש שנגרם לו בלי לספר מה שעבר עליו, זו מעלה גדולה מאד, והלוואי שנגיע לכך.