האם מותר לעובד להשתמש בציוד משרדי

שאלה:

אני עובדת בעבודה אצל חברה שמפעילה פרויקט מטעם העייריה
יש שם ציוד משרדי ניירת וכו לשימוש המקום
השתמשתי בציוד כגון דפים וכו לצורך אישי שאינו קשור לעבודה
האם זה גזל?האם אני צריכה להחזיר?והאם מותר להשתמש? אין לי את מי לשאול המנהלת שגם היא שכירה במקום אינה רוצה לקחת אחריות ואמרה לי לשאול רב…

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מדובר בשימוש מועט של צילום דפים לצורך אישי – יש להקל, מאחר ואת עובדת במקום והדרך שלא מקפידים לעובדי המקום להשתמש בשימוש מועט לצורך עצמי. אם מדובר בשימוש בציוד רב – אסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך סימן שנח גבי דברים שהתיר לקחת דברים שאילו היה יודע היה מסכים. והתוספות והקצות חולקים על דבריו. אולם יש להקל כדעת הש"ך מאחר והנתיבות והמחנ"א סוברים כמותו.