שעת הנקה

שאלה:

שלום,
לאישה אחרי לידה מגיע שעות הנקה מסויימות (כמובן אם היא עומדת בקריטריונים מבחינת שעות העבודה שעובדת).
אישה שלא מניקה, האם יכולה לדרוש בכל זאת הפסקה בזמנים הללו (היא גם לא שואבת), והאם מותר לה ממש לצאת מהאיזור לגמרי במשך הזמן הזה ולחזור?
ב. האם הנהגתית כדאי לעמוד על זה (מדובר על עבודה עם חרדיות גם העובדות וגם ההנהלה, כך שפחות יש את עניין חילול השם), או שיש בזה מצד ועשית הישר והטוב לוותר?
תודה רבה, חיזקו ואימצו על פועלכם.

תשובה:

שלום וברכה,

שעת הנקה הינה שעה של חופשה שנותנים לאשה שאמורה להניק. הזכאות ניתנת לכל אשה אחרי לידה גם היא לא מניקה, יש לה זכות של שעת הנקה, שמופרש לצורך עיסוק בה ובילוד. ולכן גם אשה שלא מניקה זכאית לשעה זו. בשונה משעות שמפרישים לאשה בהריון ששם הכוונה שרק עיסוק של רפואה שקשור להריון מותר לקחת שכר.

אין סיבה לוותר זה זכות של העובדת לפי החוק ולפי המנהג.

בהצלחה.