ללכת למלונית כדי להתפלל במנין?

שאלה:

האם חולה קורונה מחויב ללכת למלונית בשביל שיתפלל במנין וכו .
אשמח למקורות .

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה מענינת, על פניו יש לנו את הכללים הרגילים של כמה אדם חייב לטרוח בשביל תפילה במנין, שהוא ארבעה מיל לפניו ומיל לאחריו, שזו טירחה של 18 דק', אבל ודאי אין חיוב לעקור מביתו ולצאת לגלות לצורך זה… אם לטרוח חצי שעה אינו חייב יתחייב לעזוב את הבית לשבועיים? לא נשמע..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על נושא 4 מיל לכאורה לא קשור כי מדובר שנאנס ולא התפלל .אם במזיד הלך למקום שלא יהיה מנין לכאורה יצטרך לטרוח יותר .
    וממילא נכון שאנוס שחולה בקורונה אולי צריך לטרוח למחר וכו כדי שלא יכנס לאונס וצ"ע
    תודה רבה
    נ.ב. ב"ה השאלה אינה למעשה אלא לחידודי בעלמא