חילול שבת לצורך פרנסה

שאלה:

שלום וברכה
אדם שעובד בתור מאבטח של שר בממשלה והאפשרות היחידה לחזור לביתו היא בשבת ומרחק הנסיעה זה מעיר לעיר, ישנה אפשרות שיחזור ברכב? אם לא, הדבר כרוך באיגוד עבודתו, מה ההוראה בנושא זה?

תשובה:

אין כל היתר לחלל שבת לצורך פרנסה, ושווה לרעוב כל החיים או לשבות ברחוב ליד ביתו של אותו שר בלי המשפחה, ובלבד שלא לחלל את יום השבת הקדוש.

אני בטוח שעם מעט דרישה בצורה נכונה יכבדו את זה ויאפשרו לך להשתחרר שעה קודם.

בהצלחה