הוצאות איתור נזילה

שאלה:

יש מים חודרים לדירה של שכן ג' בבנין. ייתכן שהם מגיעים מליקוי אצל שכן א', ייתכן מליקוי אצל שכן ב, וייתכן שהם מגיעים ממקור בבעלות משותפת של כל הדיירים.
על מי מוטל ההוצאה להביא מומחים לחוות דעתם על איתור מקור המים. בדרך כלל כשיש קושי באיתור המקור מנסים לתקן דבר אחד ואם זה לא עוזר עוברים לאפשרות שנייה. במקרה כזה לפי איזה סדר הולכים (לדוגמא מהזול ליקר או מהיותר מסתבר לפחות …) ועל מי מוטל הוצאות הניסיונות אם הם מתבררים כלא נכונים.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

וועד הבית צריך להזמין מאתר נזילות, והיה אם אותר שהנזילה מדייר מסוים עליו לשלם את איתור הנזילה וגם אם התיקון. ואם הנזילה מהרכוש המשותף וועד הבית יצטרך לשלם גם את התיקון.

אם מתחילים בתיקון האחד ואח"כ התברר שהנזילה ממקום אחר, לא יהיה ניתן לחייב את בעל הנזילה על התיקון הראשוני, ועלות זו תיפול על המזמין של התיקון.

בהצלחה.