תוספת שבת

שאלה:

שלום רב,

אני משתדלת לקבל תוספת שבת כ10 דק לפני הזמן ומדליקה נרות לפני הזמן (50 דק לפני שקיעה) .
בעלי מקבל השבת כמה דק לפני שקיעה.
האם אני ההדלקה המוקדמת בהדלקה ובאי עשיית מלאכה שלי תופסת או שאני נגררת אחר הקבלה של בעלי?

תשובה:

שלום וברכה

הקבלה וההדלקה שלך בהחלט נתפסת, אין דבר כזה להגרר אחריו כשהוא אינו מקבל ואת מקבלת, כדאי רק לעורר את הבעל לשתי נקודות: א. השקיעה שכתובה בלוח אינה לכל השיטות בכל מקום, יש מחלוקת גדולה לגבי מקום שיש הר שמסתיר את השמש, האם השקיעה היא לפי האופק המישורי או בהתאמה להר, כמו כן יש נושא של תוספת שבת הניכרת שלדעת המשנה ברורה זה רבע שעה לפני השקיעה, וכן יש את שיטת היראים שזמן בין השמשות הוא 18 דק' לפני השקיעה ולא לאחריה, ולכן שבת שדינה חמור מאוד כדאי להקפיד בה לפחות רבע שעה – עשרים דקות לפני השקיעה כבר לא לחללה אלא לקבל שבת, ולא כדאי להמתין סמוך כל כך לשקיעה.

ברכה והצלחה.