קבלה טובה לזכות אדם מסויים

שאלה:

האם ניתן לקבל על עצמך קבלה טובה לדוגמה להקפיד על עניית אמן .
אבל לקבל את זה לטובת משהו שאתה רוצה שיקרה לדוגמה אישה מקבלת על עצמה לשים כיסוי ראש כדי שהבן שלה יבריא .
האם באמת אפשר לאמר דבר כזה?

תשובה:

הגמרא אומרת בתחילת מסכת ערכין, שהנותן צדקה על מנת שיחיה בני הרי זה צדיק גמור, וביארו שם, שיש בענין זה הבדל בין יהודי לגוי, יהודי נותן את הצדקה בלב שלם, נכון הוא מתעורר לכך כדי שיחיה בנו, ורוצה שיעמוד לזכותו, אבל גם אם חלילה לא תתקבל בקשתו אין הוא תוהה על הראשונות ושמח במה שקיים את המצוה, לכן הוא צדיק גמור, כי בעצם הנתינה שלו היא על תנאי והיא בכל מקרה שהוא. בשונה מגוי שמוכן לתת צדקה בתנאי שיועיל.

שתראו ישועות!