מקווה גברים

שאלה:

שלום כבוד הרב .
אני מעוניין להתחיל לטבול במקווה לאחר הבנת המעלה שבטבילה
ויש לי כמה שאלות בבקשה .

1. איך טובלים ? האם פשוט צריך להכניס את כל הגוף מתחת למים פעם אחת ולצאת החוצה או שיש דרך מסוימת .

2. צריך להתפלל תפילה לפני ?

3. אני לא מעוניין לראות גברים ערומים לידי , אז שאלתי היא האם הטבילה במקווה נעשית בפרטיות או כל מי שרוצה פשוט יכול לבוא ולטבול .

4. הבנתי שלנשים יש מישהו ש"בדוקת " את גופן לפני הכניסה , האם זה ככה גם לגברים ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יצויין שאין כל חיוב לגבר לטבול, זו רק מעלה להטהר מטומאת קרי.

מקוואות גברים אין בהם צניעות… יש הרבה אנשים מתפשטים וטובלים, זה לא כמו אצל נשים שכל אשה לבד בחדר וטובלת כאשר אין אף אשה בשטח מלבד הבלנית הבודקת, שגם לא מסתכלת בה אלא כשהיא כבר במים לראות שאין שיער בחוץ.

גבר לא צריך בדיקה כי אין אצלו הקפדה על חציצה וכדומה.

פשוט טובלים את כל הגוף במים ויוצאים.. יש נוהגים על פי קבלה לטבול שבע פעמים, מוציאים ראש ושוב וחוזר חלילה.

בהצלחה רבה