מטפלת שהולכת לנוח באמצע העבודה

שאלה:

שלום לרב.
שמנו את התנוקת שלנו אצל מטפלת ומסתבר שהמטפלת הולכת לישון
באמצע היום(גילינו במקרה שזה בשעה 10:00) ונותנת לבעלה ולפעמים לבת שלה להשגיח
על הילדים כשהם ישנים.אבל הבת שלי לא נרדמה שם ויללה ובכתה
במשך הרבה זמן.
עלינו על הסיפור במקרה.
החלטנו להוציא את הילדה שלנו משם וביקשנו את התשלום חזרה חוץ מהימים שהילדה כן היתה שם.
הבעל אמר שאנחנו מפרים חוזה ולכן אנחנו צריכים לשלם מלבד התשלום
על הימים שהתנוקת היתה שם גם תשלום כמו שכתוב בחושן סימן שלג
על הפרת חוזה.
ואנחנו טענו שבגלל שיש פה מקח טעות (בכך שהמטפלת הלכה לנוח ונתנה לבעלה ולילדה שלה לשמור ועוד בכך שהילדה שלנו בכתה הרבה זמן בעודה בלול בלי שיחזיקו אותה) אנחנו לא צריכים לשלם להם את החלק השני
אלא רק את הימים שהתנוקת היתה שם.
מה הדין?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אם המטפלת מסרה את הטיפול או לבת [גדולה ואחראית] לטיפול לזמן קצר לא נחשב לרשלנות.

לפי הנהוג מותר להוציא את הילד באמצע שנה מהמטפלת ולשלם עבור חודש נוסף אחר העזיבה של הילד. ולכן אם אינכם מרוצים מהמטפלת אין חובה לשלם עד סוף השנה, אלא משלמים עבור חודש נוסף.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות.