האם מותר להוציא כסף על צרכי קדושה שלא בהסכמת הבעל?

שאלה:

בעלי ואני בעלי תשובה, אחרי הנישואין התחלתי לימודי מחשבים, כרגע לקראת סיום אבל בשנה וחצי האחרונות התחזקתי יותר ומרגישה שזה לא המקצוע שהולך הכי טוב עם קדושה מכמה היבטים:
1)הוא מצריך חיבור תמידי לאינטרנט ולאמצעי תקשורת כמו וואטסאפ, מייל וכו'
2)העבודה עצמה במשק ברוב המקרים היא בחברת גברים, וחילונים בכלל וזה גם לא צנוע וגם בחברה חילונית שעלולה להחליש אותי ברוחניות.
3)רוב המשרות הן של 9 שעות לפחות מה שלא מסתדר עם אמהות ומשפחה ברוכת ילדים

כל תקופת הלימודים לא עבדתי ובעלי שילם את רוב ההוצאות,
אם הייתי יכולה לחזור אחורה בזמן הייתי מוותרת ומחפשת מקצוע שמתאים לדתיות, אבל אז הייתי במקום אחר, מאז התחזקתי
לפחות אם בעלי היה מסכים להביא הביתה אינטרנט מוגן אבל הוא לא רוצה.
כרגע גולשים באינטרנט פתוח.
יש לציין שאין לו רב – דעת תורה, הוא לא מאמין בזה ולא מעוניין שיהיה לו.
הבנתי שאם אשה לא עובדת אין לה בכלל זכות להוציא כסף שלא בהסכמת הבעל,
ובעלי לא מסכים לשלם על אינטרנט מוגן ולא טלפון כשר, הוא חושב שזה מיותר, שמספיק שאתנה בעצמי שאני לא נכנסת למה שלא צריך וזהו, אבל כידוע לי יש מצווה לעשות "כל אשר יורוך" ודעת מרן הרב הנייבסקי הי"ו היא שאסור להחזיק מכשיר טמא פרוץ.
מה אני יכולה לעשות?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שכבר התכתבנו בדומה לכך לפני זמן מה. לדעתי משהו כאן פגום בשיח, הנושא אינו האם מותר להוציא כסף בלי שידע, בחיי הנישואין זה לא אמור להיות כך, עליו להבין את המקום שבו את נמצאת ולכבד את זה, אלא שהוא בצדק מבחינתו לא יעשה זאת, עד שהדברים לא יהיו ברורים מבחינתך, לא מספיק לדון על הדברים ובטח לא לתהווכח ויכוחים עקרים שבהם החזק מנצח… את צריכה להציב זאת כדרישה נעימה אבל בלתי מתפשרת, בשיח פתוח, את מאמינה בדרך הזו, ולא מוכנה לגלוש בטלפון שאינו כשר, כמו שהוא מכבד שאת אוהבת מאכל כזה או אחר או לובשת בגד כזה או אחר, יש לך השקפת עולם ורצונות ורגשות שהוא צריך לכבד, אבל בתנאי שזה לא יעשה ביכוח מוחלש או מריבה או עלבון או כל דבר אחר שרק מזיק. אלא שיחה נינוחה אבל החלטית, אני את המכשיר הזה לא יכולה לשאת, אני לא יכולה להשתמש בו, וצריכה לרכוש מכשיר כשר, זה ענין דתי רגשי וכמו שאני מכבדת את רגשותיך אני מצפה שתכבד את רגשותי. תאמרי את זה בנעימות מעל גביע גלידה, אבל בהחלטיות. זו האמונה שלך, וכפי שהוא יש לו את מה שהוא מאמין, גם לך יש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי לא ציינתי אבל בעלי הוא אדם עקשן בצורה די קיצונית. הוא לא איש של שיחה פתוחה ויש לו קושי בלקבל או לסבול דעות שונות משלו, כל פעם שאני מדברת איתו על נושא שהוא לא להשקפתו הוא סוגר אזניים ומציב גבול ברור, "אני לא רוצה לדבר על זה נקודה".
    בנוסף יש לו קושי רגשי עם הגבלות.
    אני יודעת שזה לא הכי תקין אבל זה המצב.
    ואין לי כ"כ ברירה אלא לכבד את רצונו ולנסות להשפיע בעקיפין כמו להתפלל עליו שהשם יפתח ליבו או יגרום שזה יבוא ממנו וכו'
    השאלה מה ההלכה במקרה בו הוא לא מסכים לרכוש אינטרנט מוגן, כבר בררתי בקשר למחירים וכו', ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שזה עקרוני לי ונכון לעכשיו הוא לא מוכן בכלל להתעסק בזה.
    לא הייתי קונה דבר כזה בלי הסכמה שלו, התכוונתי לברר איך נכון לפעול אם למרות הכל הוא לא מוכן.
    יש תוכנות סינון שאני יכולה להוריד אבל הן די מוגבלות ואני לא חושבת שזה בגדר "מוגן" כפי שנדרש לפי ההלכה. מה גם שהאינטרנט בטלפונים שלנו פרוצים.
    מצד אחד קדושת העיניים של בעלי או לפחות של ילדיי חשובה לי מאוד,
    מצד שני לא רוצה לעשות משהו שיפגע בשלום בית כמובן
    ובכל מקרה רוצה לדעת לפחות שמול שמיה אני נקיה.
    מודה לכם מאוד.