תרומות ומעשרות בפירות גוי / ערלה בפירות גוי

שאלה:

האם מותר לשתות פחיות קולה שנקנו מטירה ואין עליהם כשרות?
חבר שלי טוען שבקולה אין בעיית כשרות
אשמח לתשובתכם מה ההלכה אומרת על כך?
דבר נוסף קנית פירות וירקות מערבים האם צריך לעשר את הפירות והירקות?
מה ההלכה אומרת על כך

בברכה,
ירון

תשובה:

שלום וברכה

קוקה קולה מכל מקום בעולם חייב כשרות. כך פירסם הרב לנדא הרב המכשיר של קוקה קולה, במאמרו. אין תמציות קבעות בכל מקום.

פירות וירקות שגדלו בקקע של גוי בארץ ישראל ונגמרה מלאכתם ביד הגוי, פטורים מתרומות ומעשרות, אבל צריך לדעת שהם אכן של גוי, ולא שאותו ירקן גוי קנה אותם בשוק הסיטונאי והם מגידולי ישראל…

דין זה יועיל רק בירקות, כי בפירות יש בעיה של ערלה גם בשל גוי ואין לקנות.

מקורות:

רמב"ם תרומות פ"א הל' יא. משניות ערלה פ"א משנה ב, ורמב"ם מעשר שני פ"י הל' ה.