ראש השנה שחל בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה !
1. השנה כשהיום הראשון של ראש השנה חל בשבת , הדגש הוא על השבת או על החג יותר ? כלומר יש להתפלל תפילות של חג עם תוספות של שבת ?
2. כשמדליקים נרות מברכים לאחר ההדלקה" נר של יום טוב ושבת קודש" ? או של שבת קודש ויום טוב ?
3. אומרים את נוסח קבלת השבת כמו בכל ערב שבת או מתחילים "אחות קטנה תפילותיה "?
4. לפני ראש השנה צריך לתת תרומה כספית בדומה לפדיון כפרות בערב יום הכיפורים או שזה לא חובה ?
5. מקיימים סעודה שלישית בשבת ראש השנה ?
6. אם ההורים ישבו איתי בשולחן השבת והחג , ואני אקדש, הם צריכים גם לשתות יין ? כלומר להחזיק את הכוס שלהם לברך אמן אחרי הברכות שלי ובסיום לשתות ?
7.השנה כשתקיעת השופר רק ביום ראשון( ביום השני של החג) אין חובה לאישה ללכת לבית הכנסת בשבת שזה היום הראשון של החג ?

תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. מתפללים תפילות ראש השנה עם ההוספות שיש במחזור לשבת.

2. שבת ויום טוב.

3. אומרים רק חלקית, למנהג אשכנז אומרים רק מזמור שיר ליום השבת ולמנהג ספרד – חסידי, גם מזמור לדוד ושני קטעים ראשונים ושנים אחרונים של לכה דודי.

4. לא חובה אבל זו זכות גדולה ליום הדין. ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.

5. חייבים לעשות סעודה שלישית כמו כל שבת, וראוי לקובעה לפני שעה עשירית [ראה סי' תקכט].

6. הם יכולים רק לשמוע ממך וזה מספיק.

7. נכון, אבל כדאי, תפילה בציבור מתקבלת יותר, וגם כך נכנסים יותר לאוירה המרוממת.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אכן ביום הראשון של ראש השנה בשנה זו שאין תקיעות, אפשר לעשות קידוש לפני מוסף גם למי שחושש מלקדש לפני התקיעות.