צום כיפורים עם סכרת הריון

שאלה:

שלום רב,
אני בהריון שבוע 35 עם סכרת הריון המאוזנת עם דיאטה.
נכון להיום הסוכר אצלי עדיין לא מאוזן, גם עם הדיאטה אני עדיין סובלת מצניחות סוכר היפוקליקמיה המובילות בהמשך גם לסוכר גבוה, ורוב הזמן אני סובלת מסחרחורות וחולשה…
הדיאטנית אמרה לי שאסור לי לצום בשום אופן בגלל שיש לי היפוקליקמיה…
חשוב לי להתייעץ עם רופא דתי המבין את מצבי ואת חומרת הצום על מנת לדעת איך לנהוג…
אשמח לתשובה בהקדם…
תודה,
רעות

תשובה:

אם את לא מאוזנת אסור לצום, ויש לאכול ולשתות לפי ההוראות של הרופאה, מה שנצרך לאיזון.

לידה קלה ובבריאות.