לשמור בצד מעשר כספים לצורך טיפול רפואי של אח

שאלה:

אני עובד ומרוויח ב"ה מצוין.
אחי הוא אברך כולל וחי בצורה דחוקה מאוד.
הוא אמור לעבור טיפול רפואי יקר מאוד שנדחה עכשיו שוב ושוב בגלל הקורונה.
אני מאוד רוצה לעזור לו לממן את הטיפול כי בדרך הטבע אין לו מאיפה לשלם כזה סכום.
האם מותר לי לשמור בצד את מעשר הכספים שלי ולהעביר לו הכל בצורה מרוכזת כשיצטרך לשלם על הטיפול?
הצעתי לו שאעביר לו עכשיו את הכסף אבל הוא טוען שעכשיו הוא לא נזקק כי לחיי היום יום יש לו מספיק (אומנם בצמצום אבל מספיק).
מותר לשמור בצד כספי מעשרות?

תודה רבה!

תשובה:

אתה יכול להפקיד אותו בינתיים בגמ"ח הלוואות כספים, שמיד ישמש למצוה, ואז כשאחיך יזדקק לו, תמשוך ותתן לו.

בשורות טובות.

מקורות:

אהבת חסד ח"ב פרק יח.