איסור נגיעה – להרים אשה שנפלה

שאלה:

האם מותר לעזור לאישה שנפלה על הרצפה לקום על רגליה? והאם הדין ישתנה מגיל מסוים?

תשובה:

ככל שיש לה צורך בעזרה ואתה הוא זה שנמצא שם ואין אשה זמינה במידה שווה לסייע, ודאי יש לסייע לה, מה השאלה? ואם היא אשה מבוגרת וכדומה, יש לרוץ מהר… איסור נגיעה הוא במגע של חיבה.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. בפוסקים דנולגבי לחיצת יד של כבוד מה גדרה, ולמעשה הגבול בין חיבה לכבוד הוא מאוד גבולי ולכן אסרו זאת. מה גם שלא אמרתי שזה לכתחילה מגע שאינו של חיבה, הרי זה קרוב מאוד להביא למכשול ובודאי יש להמנע, ופוק חזי כמה מתרחקים שאנשים משתדלים גם לא לשבת אחד ליד השני באוטובוס, אלא שהשואל כאן דיבר על אשה שנפלה ברחוב..

  2. יש להדגיש כי לא רק אשה שנפלה ברחוב אלא גם אשה שטובעת בנהר, אע"פ שנמצאת במצב של חוסר צניעות, חובה לקפוץ ולהצילה, ללא שום היסוס.

    חז"ל לימדו אותנו (סוטה כ"א) שאדם שרואה אישה טובעת בנהר ונמנע מלהצילה מסיבות של צניעות נקרא חסיד שוטה.

  3. כבודו צודק, אני טעיתי וחשבתי שהשאלה היא באשה שנפלה בכביש ויש סכנה שרכב נוסע יפגע בה וכו'. ולכן כתבתי ש"נפלה ברחוב"… וכעת אני רואה שהשאלה עוסקת באופן שנפלה על הרצפה.

  4. שלום ותודה על האתר הנפלא
    א)אני גר בחו"ל האם גם כשגויה נופלת ואין שם מישהו אחר לעזור לה מצוה לעזור לה לקום?
    ב)האם אין חשש של הוצאת לעז כשרואים אברך או רב פתאום מסייע לאשה אע"פ שההלכה מתירה זאת אבל עמי הארץ אינם יודעים ויבואו לרנן אחריו או שבכהאי גוונא ישרים דרכי השם וכו