תשלום תיווך לעסקה שנייה שנגררה

שאלה:

מכרתי נכס בתווכו של מתווך, ושילמתי לו את מלוא שכרו. כעבור שנה עמדתי למכור נכס נוסף ופניתי לרוכש הראשון (ללא המתווך) והרוכש הראשון הביע נכונות לרכוש גם את הנכס השני (אין קשר בין שני הנכסים), אם העסקה תצא לפועל, האם אתחייב דמי תווך למתווך הראשון אשר דרכו הכרתי את הרוכש?

תשובה:

שלום וברכה,

העסקה השנייה היא עסקה חדשה שלא קשורה למתווך. ואין חובת תשלום תיווך על העסקה השנייה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1