מדוע רבנים מתעלמים מהר הבית ומונעים עליה אליו?

שאלה:

איפה נשמע כזה דבר שהמקום הכי קדוש ליהודים הלא הוא הר הבית וכיפת הסלע בשליטה של ירדן! של ווקף! ולא בידי יהודים.

רבנים וכל הסיעות בכנסת מתעלמים לחלוטין מהר הבית, העיקר מדברים על תקציבים לישיבות, על סגר ושטויות אבל לא מתעסקים בכלל במקום הכי קדוש.

אני מזועזע מההתנהלות הזאת! מבחינתי זו בגידה בעם היהודי, בתורתו, במורשתו ובמלך מלכי המלכים!

איך אתם רוצים שהוא ישכון בבית מקדש כשאתם לא רוצים להקים אותו אפילו? שאתם לא מנסים ולא נלחמים עליו? אלוהים מתבונן עליכם מלמעלה ובוכה.

אני מזועזע ואם זה ככה אז מגיע לכם שלא יוקם בית המקדש ושתמשיכו להיפגע מאבנים וקללות של ערבים לעבריכם בהר הבית ושימשיכו לזרוק עליכם אבנים לעבר רחבת הכותל.

הערבים צוחקים על הרבנים, רקאיתי סרטון אחד שמוסלמית אומרת "הרבנים שלכם אפילו אומרים שאסור לכם להיות כאן, תסתלקו!"

תראו לאיזה בעיות אתם גורמים שאתם לא יכולים לתת תגובה רצינית בקשר להר הבית, הדעות חלוקות וכל אחד אומר משהו אחר בעוד הערבים אומרים חד וחלק "הר הבית שלנו" אני מעריך אותם על זה שהם נלחמים על המקום שלהם

אולי זה באמת מקום שלהם אולי אתם באמת לא ראויים לבית מקדש

בושה לעם הזה

תשובה:

אינני יודע למה כל שאלה שאתה שואל אתה כבר כועס מאוד מאוד, וכי לא יכול להיות שתקבל תשובה?!

לעצם הענין אתה כמובן מערבב מאוד שני ענינים שלא קשורים… הקשר של העןם היהודי להר הבית הוא עצם הלוז של העם היהודי, הר הבית הוא המקום המקודש ביותר שיש לנו, ואנחנו מתפללים כל הזמן על בנין בית המקדש במהרה בימינו.

אין כל הסתייגות מהבעלות המוחלטת שלנו על הר הבית ועל הארץ כולה!

יש שתי סיבות שגורמות לאיסור לעלות להר הבית כרגע:

1. כולנו טמאי מתים או בעלי קרי, ויש מקומות בהר הבית שאדם שדורך שם כשהוא טמא חייב מיתה. אין לנו כל רצון שיהודים תמימים שלא יודעים יעברו באיסור זה.

2. פיקוח נפש דוחה את המלחמה הלאומית הזו של לקחת את גורלנו בידים, ואין כל היתר הלכתי להכעיס את כל האומה הערבית ולגרום לפרץ אלימות שיגבה חיים אפילו של יהודי אחד, על ידי עלייה מתריסה להר הבית, פיקוח נפש זו הלכה!

יהי רצון שכל "הברכות" ששילבת על העם היהודי בתוך שאלותיך יהפכו לברכה, ולא יזיקו חלילה לשום אדם, וגם לא לך חלילה [יש לחשוש מאוד מדברי חז"ל שקללת חינם שבה על המקלל, מאוד מאוד יש לשמור על הפה!]

בשורות טובות ושנזכה לגאלה השלמה.