להחזיר גזל מהסופר

שאלה:

בחור שגנב בעבר מסופרמרקט ורוצה להחזיר סכום מסויים,
באיזה דרך יעשה איזה זה?

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לשלם עבור כמה מוצרים בשווי של הגזל, ואחרי התשלום להחזירם למדפים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה עם בקשת מחילה? ומה עם העובדה שבספירת מלאי הם ימצאו עודף מוצרים דבר שעלול לגרום להם טרחה עגמ"נ והוצאה נוספת לבדוק מהיכן זה מגיע? ויתכן גם שאחד מהעודים יקבל נזיפה על אי שמירת חשבון

  2. בשו"ע חו"מ סימן שבגזל אין צריך ידיעת הבעלים בהשבה, מלבד בבהמה.
    לא יקרה שום דבר ושום עובד לא יקבל נזיפה אם ימצאו כמה מוצרים מיותרים בסופר. ויותר מסתבר שלא יעלו על זה.

  3. יש פתרון פשוט שפותר גם את הבעיה הטכנית: לקנות מוצרים בשווי הגזילה ולגשת מיד לקופה ולבקש להחליף. במקרה כזה מקבלים זיכוי בכתב. את פתק הזיכוי משמידים, וכך הכל בא על מקומו בשלום.