אשתי מדברת רע על אמא שלי

שאלה:

שלום וברכה
אשתי נפגעה לפני מספר שנים מאימי בכך שהיא העירה לה על נקיון הבית והילדים וכן לדבריה הערות פוגעניות נוספות
היא כועסת עליי על כך שלא יצאתי להגנתה,הסברתי לה את הרגישות בפגיעה בכבוד אם וניסיתי למזער את הפגיעה במילים טובות על מעשיה וטרחתה.
אך היא לא מוכנה לסלוח עד כדי כך שכל פעם שמזכירים את המשפחה שלי או נוסעים לאירוע משפחתי לאחר מכן מתחילה הצגה של לשון הרע על אמא שלי ועל משפחתי על אחיי החרדים החשוכים והעצובים
על כך שאמא שלי לא מוכנה לבוא אלינו הביתה(מדובר באשה בת 83 שעברה חיים קשים-מטופלת בכדורים וחיה לבדה וממעטת לצאת מהבית)
וכל הזמן ההרגשה שראית איך מסתכלים עלינו וראיתן איך ואיך
הסברתי לאשתי שהגיע הזמן לסלוח ולהעביר ולהפסיק לדבר לשון הרע על משפחתי ושהדברים מחלחלים לילדים שגם הם נכשלים בלשון הרע והיא בטענתה שאיני יודע מה זו הלכה וכל מטרתי להגן על המשפחה שלי ומותר לה לדבר על מי שפגע בה ולא לסלוח.
יורנו הרב מה ההלכה בבקשה

תשובה:

שלום וברכה

מה שאתה מספר כואב מאוד, אבל אסור לתת שכך יהיה!

לדעתי עליך ליזום עם אשתך שיחה נינוחה ונעימה באחד הימים לפני שאתם נוסעים ונפגשים עם אמך, ובשיחה הזו לומר לה שיש לך דבר שאתה רוצה לספר לה, ואף פעם לא סיפרת, זה משהו מאוד אישי ורגשי ונגע עד עמקי הנפש, ואתה חושב שאתה רוצה לשתף אותה. פתיחה כזו תסקרן אותה ותשים את השיחה בהתחלה טובה גם מבחינה רגשית. תאמר לה שאתה מאוד מבין שהיא נפגעה מאמך בעבר ושהיא לא אוהבת חלק מהמשפחה, אבל אלו המשפחה שלך, אתה לא רוצה לטעון חלילה כנגדה כלום ומבין הכל, אבל זה פוגע בך עד עמקי הנפש, אתה מסתיר זאת תמיד אבל עכשיו אתה גלוי לב לפניה, זה כואב מאוד! אמא זו אמא ואחים הם אחים, וזה מאוד רגיש אצלך, ואתה מבקש שהיא תתחשב בכך ותבוא לקראת, ולא משנה מה היה, אבל לא לדבר מילים רעות על בני המשפחה, זה פוגע בזוגיות שלכם, זה פוגע בנפש שלך ובמה שיקר לך.

אם תעשה את זה נכון ולא תכנס לשום ויכוח כלל, רק תדבר על הנפש ועל כך שבאמת זו פעם ראשונה שאתה מגלה וחושף כך מה שאצתה מרגיש, ותדבר בשקט וקול נמוך ורגיש, זה יעבוד, אני בטוח בעזרת ה'.

בשורות טובות. והעיקר לא להגרר זה יהרוס הכל, להיות צמוד לתוכנית.